Правителството одобри критериите за енергийна бедност, на които трябва да отговарят уязвими

...
Правителството одобри критериите за енергийна бедност, на които трябва да отговарят уязвими
Коментари Харесай

Правителството одобри критериите за енергийна бедност

Правителството утвърди критериите за енергийна беднотия, на които би трябвало да отговарят уязвими клиенти, с цел да бъдат снабдени с ток след последните промени в Закона за енергетиката. Това оповестяват от Министерския съвет, уточнявайки, че наредбата е била разработена от междуведомствена работна група, включваща специалисти от министерствата на труда и обществената политика, на районното развиване и благоустройството и на енергетиката. 

За установяване на статут на уязвим клиент за доставяне с електрическа сила са въведени критерии според от възраст, здравословно положение, наличен средномесечен приход, понижен с разноските за сила, потребност от помощни средства за самостоятелен живот и/или медицински произведения за поддържане на живота, чието действие зависи от източник на електрическа сила, приемане на месечни обществени помощи. 

При установяване на разполагаемия приход на правоимащите лица се вземат поради както необлагаемите, по този начин и подлежащите на облагане по реда на ЗДДФЛ приходи. При пресмятане на разполагаемия приход е въведено изключение за изплатените стипендии на възпитаници и студенти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР